Zábava pro celou rodinu! V Jirkově už brzy otevřou novou únikovou vědomostní hru „Postupem času“
Ilustrační foto, zdoj: Město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Úniková vědomostní hra nazvaná „Postupem času“ vzniklá v bývalé budově Lesní správy pod zámkem Červený Hrádek je připravena k otevření.

„V pondělí 28. září byly dovnitř instalovány kamery a začátkem října by se už mohla únikovka spustit,“ informoval zástupce ředitele Kulturního, vzdělávacího a informačního zařízení (KVIZ) Jaroslav Šulc. „Je fajn, že s příchodem podzimního počasí budeme mít v Jirkově pod jednou střechou zábavu tohoto typu pro celé rodiny. Věřím, že druhá vlna koronaviru nám hru neuzavře,“ doufá místostarostka Dana Jurštaková.

Nová hra je určena všem, kteří mají rádi výzvy, záhady a dobrodružství. Klade si za cíl pobavit jak zkušené hráče, tak úplné začátečníky. V jejím průběhu budou účastníci řešit šifry, hádanky a prozkoumávat nové prostory, které je zavedou přes různá časová období zpět do současnosti.

„Průběh únikovky je postavený na systému rozluštění úkolů, pomocí různých indicií, hledání tajných vchodů a tak podobně,“ nastínil autor hry Pavel Franc a dodal, že víc prozradit nemůže. Únikové hry se nejprve zúčastní různé testovací týmy, které musí sestávat ze dvou až šesti hráčů. „Díky tomu vyladíme veškeré možné zádrhely a chybičky,“ podotkl Franc.

Hra má fungovat celoročně od 9 do 19 hodin. Zatím pouze na objednávku. „Objednávky se budou přijímat na recepci zámku nebo prostřednictvím formuláře přes náš web, kde zároveň budou všechny informace o této hře,“ upřesnila asistentka ředitele KVIZu Denisa Horová.

Časový limit na únikovku bude jedna hodina. Po každé hře bude potřeba 30 minut na přípravu pro další tým (vrácení a ukrytí předmětů apod.). Dvou až šestičlenný tým za hru zaplatí tisíc korun.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru