Jirkovské kino květen se dostalo kvůli koronaviru do existenčních potíží. Pomoc je v dohlednu
Město pomohlo kinu, které se ocitlo ve finanční ztrátě. Foto zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Město pomohlo kinu Květen, které se kvůli koronaviru dostalo do existenčních potíží. Zastupitelé mu schválili mimořádnou dotaci 100 tisíc korun na činnost a provoz v roce 2020. Pro uvedenou částku radnice „sáhne“ do nevyčerpaných nákladů na oslavy města.

Letos město poskytlo kinu pravidelnou roční dotaci 314 tisíc korun. S tou si však biograf v koronavirové krizi a s ní spojeném výpadku příjmů nevystačil. Provozovatelé kina Lucie a David Kubelkovi proto požádali pro letošek o dalších 100 tisíc korun.

Výpadek tržeb provozovatelé přisuzují jednak tomu, že kino muselo být při vyhlášení nouzového stavu od března do května zavřené a dále faktu, že po znovuotevření v průběhu června mělo kvůli nutnosti roušek a potřebným rozestupům při projekci mizivou návštěvnost. Kino také nemohlo prodávat občerstvení pro diváky v sále.

„Po uvolnění zavedených opatření se někteří producenti rozhodli odsunout premiéry nových filmů na později. Tento krok měl za následek ještě hlubší propad návštěvnosti. Zmíněná situace trvá i nadále,“ popisují Kubelkovi.

Otázkou zatím zůstává, jak to bude s provozem kina a jeho návštěvností vzhledem k dalšímu zpřísňování opatření ohledně koronaviru.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru