Do Jirkova přijede Revolution Train! Mládeži ukazuje svět narkomanů
ilustrační foto: archiv e-deniky.cz
Chomutov

Jirkov - Speciálně vybavená stříbrná vlaková souprava, interaktivní projekt zacílený na lidské smysly a též funkční protidrogová prevence. To vše je Revolution Train, který přijede do Jirkova.

Objeví se ve městě 7. října. V dopoledním programu nahlédnou do útrob šesti vagónů žáci všech základních škol a od 15:30 hodin bude protidrogový vlak přístupný zdarma i veřejnosti. Poslední prohlídka začne v 18:00 hodin.

Žáci po malých skupinkách procházejí jednotlivými vagony vlaku s průvodcem a postupně prožívají obyčejný příběh založený na základě skutečné události, která se kvůli několika špatným rozhodnutím změní na příběh tragický.

V každém vagonu je nejdříve projekce části příběhu a poté následuje interaktivní zatažení do děje. Žáci tak mají možnost vyzkoušet si, jaké je to sedět v baru, být svědkem dopravní nehody, ocitnout se v cele vězení nebo být podroben výslechu a lékařské prohlídce.

Po celou dobu děti vypracovávají dotazník, kde odpovídají na otázky, které se týkají jednak jejich zkušeností s drogami a jednak situací z příběhu.

Revolution Train bude přistaven na základě objednávky Městské policie Jirkov a služba bude placená z rozpočtu městské policie, která je určena na prevenci kriminality. Snahou městské policie je, aby tento vlak dojížděl do města každý rok a s uvedenou problematikou se mohli seznamovat další žáci jednotlivých škol.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru