Cizinci v Česku vloni zavinili skoro osm tisíc nehod! Policisté jim rozdávali letáčky o pravidlech na našich silnicích
2x foto: Policie ČR
Chomutov

Ústecký kraj - Do informační kampaně zaměřené na zahraniční i české řidiče se zapojili také policisté Ústeckého kraje. Informace o pravidlech silničního provozu na území ČR předávali na hraničním přechodu Hora Svatého Šebestiána.

Dopravní policisté spolu s kolegou z oddělení tisku a prevence během akce apelovali na řidiče s cílem zvýšení povědomí o možných rizicích v důsledku nedostatečné znalosti pravidel na našich silnicích. Řidičům, především česky a německy mluvícím, zároveň předávali přehledný leták v jejich jazyce.

"Leták je v rámci kampaně prostředkem pro komunikaci s řidiči cizinci o nejdůležitějších pravidlech silničního provozu na území České republiky. Vytvořen je v několika jazykových mutacích (němčina, polština, angličtina)," vysvětlila krajská policejní mluvčí Alena Bartošová.

1809cizinci2

Dopravně preventivní akce na hraničním přechodu s Německem proběhla v rámci Evropského týdne mobility (16. - 22. září 2020). V souběhu s těmito dny vyhlásila ROADPOL, organizace sdružující dopravní policie členských států, Dny bezpečnosti, které se zaměřují celkově na bezpečnost na pozemních komunikacích a osvětu všech účastníků silničního provozu.

Důraz kampaně je kladen především na zahraniční řidiče, kteří za loňský rok zavinili na našem území 7689 dopravních nehod, při nichž bylo 48 osob usmrceno. To představuje téměř 9 procent z celkového počtu obětí dopravních nehod za rok 2019.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru