Za den přibylo v kraji nejvíc nemocných za celý měsíc! Po dlouhé době s covid-19 zemřel člověk
Vojenští zdravotníci vyrážejí testovat do terénu, když je to potřeba. Foto: Armáda ČR
Chomutov

Ústecký kraj – Za posledních 24 hodin oznámili hygienici v Ústeckém kraji 26 nových případů onemocnění covid-19. Jde o nejvyšší číslo za poslední měsíc. Jeden člověk zemřel, oznámili hygienici už v pátek.

V Ústeckém kraji je od začátku epidemie dosud známých 893 pozitivně testovaných pacientů. Z nich se 725 uzdravilo, onemocnění prodělává momentálně 148 lidí. Dvacet osob zemřelo. Po několika týdnech tak v závěru minulého týdne přibylo úmrtí v souvislosti s onemocněním způsobeným koronavirem. Pacient pocházel z Teplicka.

Jaký je rozdíl mezi začátkem srpna a koncem měsíce? V celém kraji je kumulativně za druhou polovinu prázdnin o 249 prokázaných onemocnění více. „Posilujeme hygienické stanice, aby byly připraveny na podzim. Nabíráme 134 nových kolegů, pomáhá Armáda ČR a medici. Máme nové technologie. Trasovat se budou všechny epidemiologicky významné kontakty. Klíčové je ochránit všechny zranitelné skupiny obyvatel,“ oznámil na svém twitterovém účtu projekt Chytrá karanténa.

Přinášíme přehled po jednotlivých okresech Ústeckého kraje.

Děčínsko

Na začátku srpna bylo na Děčínsku dohromady známo 59 případů, nyní jich je 82. Uzdravilo se 60 osob, aktuálně nemoc prodělává 22 lidí. Většina jich přibyla během víkendu. V okrese není evidováno žádné úmrtí v souvislosti s nemocí

Chomutovsko

Okres Chomutov měl počátkem srpna potvrzených celkově 32 případů, nyní jich je 87. Nemoc aktuálně prodělává 24 lidí, uzdravilo se tedy již 62 nemocných. Od počátku epidemie je evidováno jedno úmrtí.

Mostecko

53 osob bylo s pozitivním testem na začátku srpna, na konci měsíce jde o patnáct lidí více, tedy 68 lidí. S nemocí nyní bojuje sedm lidí, to je nejméně z celého Ústeckého kraje. Celkem je zde již 56 uzdravených. Počet zemřelých s covid-19 je pět.

Litoměřicko

Stále platí, že na Litoměřicku je nejvyšší celkový počet pozitivních případů z celého kraje. Dosud jde o 343 odhalených nemocných, na začátku srpna to bylo 289 lidí. Během srpna tak bylo odhaleno 54 případů nového koronaviru. Nemocných je aktuálně 28 pacientů, dohromady se uzdravilo již 305 lidí. S covidem zemřelo 10 nemocných.

Lounsko

V okrese Louny je ke konci měsíce srpna známo celkově 68 případů nákazy, to je přesně dvojnásobek toho, co v polovině prázdnin. Nyní je známo 16 lidí, kteří aktuálně nemoc prodělávají. Dohromady je 49 vyléčených, tři lidé zemřeli.

Teplicko

Okres Teplice začínal srpen se 73 případy, na konci měsíce je to o 32 více, celkově zde bylo odhaleno už 105 infikovaných osob. Aktuálně je zde 22 nemocných. Uzdravilo se 82 pacientů, jeden člověk zemřel. Jeho úmrtí oznámili hygienici v pátek.

Ústecko

Na Ústecku odhalily testy onemocnění u 140 osob od počátku epidemie. Za srpen jde o 36 nových případů. Právě je zde 29 nemocných, vyléčilo se 111 pacientů. Nebylo zde ještě potvrzeno žádné úmrtí v souvislosti s covid-19.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru