VIDEO: Vydatné deště neohrozily těžbu. Jak se odvodňuje uhelný lom?
Odvodňování uhelného lomu. Ilustrační foto
Chomutov

Chomutov – Vydatné a místy i přívalové deště na Mostecku nijak významně neohrozily těžbu ve společnostech skupiny Sev.en Energy. S přemírou dešťovky si technologie úpraven důlních vod obou těžebních společností bez problémů poradily.

Srážkové úhrny se mezi jednotlivými lokalitami velmi lišily. Zatímco v lomu ČSA naměřili 16 mm/m, v lomu Vršany napršelo během krátké doby 46 mm/m. „Hladina v hlavní čerpací stanici lomu Vršany, kam je sváděna veškerá důlní voda z lomu, tak během krátké doby vystoupala o čtyři metry. S naší technologií jsme i takové přívalové srážky schopni zvládnout, technologie od pondělního odpoledne jela na plný výkon,“ uvedl Jaroslav Graman, vedoucí úseku odvodnění Severní energetické, který zajišťuje tyto činnosti v obou těžebních lokalitách skupiny.

Z hlavní čerpací stanice lomu Vršany se voda odčerpává do úpravny důlních vod, odkud je voda následně vypouštěna do Slatinického potoka. V lomu ČSA, kde byla v pondělí situace bez problémů, je z hlavní čerpací stanice voda odváděna do úpravny důlních vod ČSA, odkud se po úpravách a čištění vypouští do řeky Bíliny.

Jak se odvodňuje uhelný lom

https://www.youtube.com/watch?v=TYYIdfkfy_Q

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru