FOTO: Děti z Klokánku vyrazily na Nechranickou přehradu. Většina zažila první dovolenou v životě
5x foto zdroj: VSČR
Chomutov

Nové Sedlo - Věznice Nové Sedlo není jen objekt obehnaný vysokým plotem, kde si odsouzení odpykávají tresty za nejrůznější trestnou činnost. Věznice je živý organismus s řadou zaměstnanců, kterým není lhostejný osud dětí, jejichž rodiče mají již problém se zákonem.

Proto vedení věznice zareagovalo na žádost žateckého Klokánku a poskytlo rekreační objekt na Nechranické přehradě pro týdenní pobyt 13 dětí z tohoto zařízení, které poskytuje neodkladnou rodinnou péči týraným, zanedbávaným, zneužívaným či jinak ohroženým dětem. Skupina dětí, jejichž nejmladšímu bylo 1,5 roku a nejstaršímu 16 let, prožila v doprovodu tet týden plný her a dovádění. Většina z nich měla poprvé v životě možnost zúčastnit se takové akce.

Především změna prostředí a plno prázdninových skotačení umožní starším dětem, školákům podělit se o své prožitky s ostatními dětmi ve škole. Přípravu každé takové akce přiblížila ředitelka Klokánku v Žatci Jitka Tůmová Šatavová:

“Výjezdy dětí jsou vždy náročné na logistiku, jen všechno zabalit a na nic nezapomenout při věkové skladbě dětí je přímo „husarský kousek“. Jsem velice ráda, že vedení věznice nám vyšlo vstříc a měli jsme možnost v překrásném prostředí umožnit našim dětem pobyt. Především starší děti ocenily ubytování v chatkách a všichni v parných dnech možnost koupání. Chtěla bych touto cestou poděkovat vedení věznice, především řediteli Miroslavu Špalkovi za vstřícnost.“ Co dodat. Jen popřát těmto dětem brzký návrat domů. Domů, kde neschází úsměv, pohlazení, pocit jistoty.

(eko)

0408novesedlo2

0408novesedlo3

0408novesedlo4

0408novesedlo5

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru