Nadace ČEZ přivezla do Kadaně tradiční oranžová kola. Minutou šlapání pomohla potřebným i známá zpěvačka
Předání šeku Kadań vlevo ředitelka ZUŠ Kadaň Jitka Stasinka Slivoňová a Lucie Halouzková ze spolku Světlo Kadaň. Foto: ČEZ
Chomutov

Kadaň - Putovní festival Energie pro kulturu navštíví ve dvanácti letních večerech šest měst České republiky. Turné má podpořit kulturní scénu, kterou zasáhla opatření související s pandemií koronaviru.

Svoji pouť festival zahájil v královském městě Kadani, kde diváci mohli zcela zdarma vidět například divadlo Cirk La Putyka, Kašpárek v rohlíku nebo si užít koncert Anety Langerové. Nadace ČEZ přivezla Oranžová kola - handbiky, na kterých účastníci festivalu vyšlapali pro Světlo Kadaň z.s. a ZUŠ Klementa Slavického Kadaň celkem 105 343 korun!

Každý účastník putovního festivalu mohl pomoci dobré věci minutou šlapání na oranžovém handbiku. Pro dvě neziskové organizace z Kadaně účastníci festivalu vyšlapali 105 343 korun.

0408cez2

Minutou šlapání na oranžovém handbiku pomohla potřebným i Aneta Langerová. Foto: ČEZ

Ke slavnostnímu předání šeků došlo krátce před koncertem Anety Langerové. ZUŠ Klementa Slavického Kadaň převzala šek s částkou 53 135 korun. Získané prostředky použije na nákup nového hudebního nástroje – piana. Druhá organizace – Světlo Kadaň, z.s. za získaných 52 208 korun zrealizuje tvořivé dílny a kulturní kroužky v rámci nízkoprahových zařízení pro děti a mládež v Kadani a Chomutově.

Festival dále pokračuje do Třebíče, kde se 6. a 7. srpna představí Mig 21, v Hradci Králové 13. a 14. srpna Anna K., v Českých Budějovicích 27. a 28. srpna Miro Žbirka, v Ostravě 3. a 4. září Aneta Langerová a festival skončí 10. a 11. září v Liberci, kde vystoupí Tata Bojs.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru