Strach z koronaviru opadá: Většina Čechů se nebojí chodit na nákupy a do restaurací
Ilustrační foto
Chomutov

ČR - Společnost SSI Group provedla v posledních dnech napříč všemi kraji České republiky průzkum mezi 2066 lidmi v produktivním věku na témata, jak vnímají aktuální situaci týkající se nákazy koronavirem a návrat zpátky k běžnému životu.

Výsledky ukazují, že se lidé koronaviru již téměř neobávají. Strach z nákupů v obchodních centrech nebo stravování v restauraci má už pouhých 10 % lidí. Mírné obavy pak panují z používání klimatizace.

Průzkum ukázal, že za nákupy do obchodních center vyráží zcela beze strachu již 53 % lidí. 37 % se návštěv sice trochu obává, ale obavy jsou stále menší. A pouze 10 % dotázaných má stále z potenciální nákazy v obchodních centrech strach.

Podobná čísla jsou také u návštěv restaurací. 60 % lidí se již vůbec nebojí chodit do restaurací, 30 % se obává trochu a jen 10 % dotázaných má z návštěv velké obavy.

Při otázce, zda se respondenti obávají nákazy koronavirem v klimatizovaných prostorách, tedy v důsledku využívání klimatizace, uvedlo 19 %, že ano. 47 % lidí nad tím zatím nepřemýšlelo a 34 % respondentů se šíření virů skrz klimatizaci nebojí vůbec.

Poslední otázka se týkala tématu vnímání klimatizace na pracovišti ze širšího pohledu. 38 % respondentů vnímá klimatizaci pozitivně a jsou rádi, že ji na pracovišti mají. 37 % klimatizaci vnímá jako nutnou součást kanceláře a nemá na ni vyhraněný pozitivní či negativní názor. 22 % pak klimatizace na pracovišti vadí z hlediska potenciálního nachlazení. Jako možný zdroj šíření virů typu covid-19 ji vnímají pouhá 3 % dotázaných.

Průzkum provedla pro SSI Group společnost Rondo Data na vzorku 2066 respondentů v produktivním věku po celé ČR.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru