Hamáček pošle od srpna policistům do Ústeckého kraje tisícové příplatky! Peníze získají v regionech s největším podstavem
Ministr vnitra slíbil od 1. srpna stabilizační příplatky. Ilustrační foto: e-deniky.cz
Chomutov

Ústecký kraj - Čtvrtina příslušníků policejního sboru získá od 1. srpna 2020 stabilizační příplatek 2500 až 5000 korun. Jde o první krok, kdy měsíční příplatek dostanou policistky a policisté v regionech s největším podstavem. Cílem Ministerstva vnitra je, aby stabilizační příplatek získali všichni členové sboru. V září navíc policisté získají mimořádné jednorázové odměny.

Ministru vnitra Janu Hamáčkovi (ČSSD) se podařilo vyčlenit z rozpočtu resortu vnitra navíc 230 milionů korun. To umožní nastartovat první vlnu přiznání stabilizačních příplatků pro členy Policie ČR a pokračovat ve stabilizaci sboru. První krok se týká policistů v regionech, kde je největší problém s naplněním stavu. Jde o policisty krajských ředitelství v Praze, Středočeském, Karlovarském, Libereckém a Ústeckém kraji a Inspektorátu cizinecké policie v Praze-Ruzyni. „Plním svůj slib, že stabilizační příplatek získají už letos alespoň policisté v regionech s největším podstavem. V tuto chvíli jde o 23 % sboru, nicméně spravedlivý příplatek si zaslouží 100 % sboru a já udělám vše pro to, aby tomu tak postupně bylo,“ uvedl Jan Hamáček. Rozpětí stabilizačního příplatku bude od 1. srpna 2020 od 2500 do 5000 korun.

Stabilizační příplatek, který se ministru vnitra podařilo pro členy bezpečnostních sborů uzákonit v loňském roce, umožňuje cíleně zvýšit příjem, a stabilizovat tak situaci v jednotlivých útvarech. „Potřebujeme, aby policisté od sboru neodcházeli a mladí lidé měli další motivaci se k nám hlásit. Stabilizační příspěvek je tím správným nástrojem,“ doplnil Jan Hamáček. Příplatek získají pouze řadoví policisté do 7. tarifní třídy, výjimečně i vybraní policisté v 8. tarifní třídě, kteří nemají příplatek za vedení. Přesné rozdělení je v gesci policejního sboru.

Zářijové odměny

V souvislosti se stavem nouze se Ministerstvu vnitra podařilo ušetřit přes 300 milionů v oblasti nadtarifních složek, které budou kompletně použity na jednorázové odměny v září tohoto roku pro policisty ve všech krajích. „Beru to jako poděkování členům policejního sboru za odvážnou a obětavou práci nejen během koronavirové krize, kdy bylo pracovní nasazení skutečně extrémní,“ dodal ministr vnitra. Rozdělení bude opět v gesci policejního sboru, i při zachování principu zásluhovosti během koronavirové krize by na odměny měla dosáhnout většina členů sboru.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru