VIDEO: Nebezpečná situace na dálnici! Pozor na častou chybu, kterou udělal řidič kamionu
Nebezpečnou situaci zachytila palubní kamera
Chomutov

Ústecký kraj - Policisté upozorňují řidiče, aby využívali případně celé délky připojovacího pruhu. Až 50 % řidičů svým riskantním manévrem ohrožuje ostatní řidiče jedoucí v průběžném pruhu. Tak tomu bylo i v tomto případě, kdy řidič svým manévrem ohrozil ostatní řidiče.

Na video se můžete podívat níže. Řidič kamionu nevyužil celé délky připojovacího pruhu a ohrozil tím řidiče jedoucí v průběžném pruhu.

Přesné znění paragrafu:

§12/7 z.č. 361/2000 Sb
Je-li pro zařazování do průběžného jízdního pruhu zřízen připojovací pruh, je řidič povinen před zařazením do průběžného pruhu užít připojovacího pruhu. Při zařazování z připojovacího pruhu do průběžného pruhu řidič nesmí ohrozit řidiče jedoucího v průběžném pruhu. Není-li připojovací pruh zřízen, je řidič povinen dát přednost v jízdě vozidlům jedoucím v průběžném pruhu.

"Přestupci za uvedené jednání hrozí pokuta až do výše 2 tisíc korun a 5 bodů v bodovém systému," uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru