OBRAZEM: Jirkov navštívil největší český hitmaker Michal David. Co ho ve městě nadchlo?
Foto zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Štáb České televize dnes natáčel v Jirkově část připravovaného hodinového dokumentu o zpěvákovi Michalu Davidovi u příležitosti jeho 60. narozenin.

Protože David je příbuzným světoznámé cirkusové rodiny, filmaři s ním točili záběry v Kludského vile a pak také v Kludského maringotce zaparkované v dopravním podniku Chomutova a Jirkova. Vzpomínkový pořad bude moderovat frontman kapely Tři sestry, Davidův spolupracovník a kamarád, Lou Fanánek Hagen, který se natáčení v Jirkově také účastnil.

Michala Davida prohlídka slavného, leč zchátralého salónního vozu principála Kludského natolik nadchla, že přítomné starostce Darině Kováčové a místostarostce Daně Jurštakové slíbil pomoc při shánění sponzorů na její rekonstrukci.

„Nemůžu jinak než pochválit Jirkov, že tuto památnou maringotku od soukromého vlastníka loni koupil a tím ji vlastně zachránil. Je kusem historie cirkusu Kludský, který - jak jsem se přesvědčil - znají až v Americe. Přeji Jirkovu, ať se maringotka v budoucnu stane součástí městského muzea. Až bude zrestaurovaná, rád přijedu na její slavnostní otevření,“ zdůraznil jeden z největších českých hitmakerů.

foto

2207jirkov1

2207jirkov3

2207jirkov4

2207jirkov5

2207jirkov6

2207jirkov7

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru