Policisté pokračují v rozsáhlých silničních kontrolách. Pokuty tentokrát dostali i cyklisté a chodci!
Foto: Policie ČR
Chomutov

Ústecký kraj - V minulém týdnu probíhala v Ústeckém kraji dopravně bezpečnostní akce zaměřená mimo jiné na kontrolu chování chodců a cyklistů v silničním provozu.

Pravidla silničního provozu porušilo 23 chodců a 22 cyklistů a policisté jim udělili pokuty v celkové výši 8 700 korun.

Policisté nekontrolovali pouze cyklisty a chodce, ale také motorová vozidla. Během akce u nich zjistili 140 dopravních přestupků, za které udělili pokuty ve výši 68 300 korun. Správním orgánům obcí bylo oznámeno 6 závažnějších přestupků.

"Nejčastějším prohřeškem bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti, které policisté řešili v 55 případech, následovalo ve 21 případě nepoužití bezpečnostních pásů a 12krát nevyhovující technický stav. Jeden šofér usedl za volant po požití alkoholických nápojů. Za nepoužití zádržného systému udělili policisté pokutu v 1 případě. Hlídky také zastavily 2 řidiče bez řidičského oprávnění a přestupek řešily se 2 motocyklisty," uvedla krajská policejní mluvčí Šárka Poláčková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru