VIDEO: Vyrazte autobusem do Marienbergu! Prodloužená linka 588 vyjela poprvé o víkendu
Foto zdroj: Ústecký kraj
Chomutov

Chomutov - Další novinkou v rámci fungování Dopravy Ústeckého kraje je prodloužení linky z Chomutova do Marienbergu. Slavnostního uvedení do provozu se zúčastnil náměstek hejtmana pro oblast dopravy Jaroslav Komínek.

„O prodloužení linky 588 z Chomutova až do Marienbergu byl velký zájem. Jsem rád, že se tento záměr po téměř dvou letech vyjednávání podařil. Je to ukázka toho, že se snažíme rozšiřovat a zefektivňovat dopravu nejen v rámci našeho území, ale také v blízkém pohraničí,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Jaroslav Komínek.

Na nové lince 588 jezdí pět párů spojů v pracovní dny a čtyři páry spojů o víkendech. Marienberg, který je umístěn na seznamu památek světového dědictví UNESCO, je také oblíbeným cílem občanů Ústeckého kraje, kteří zde navštěvují jak památky, tak místní aquapark. Na vybraných spojích je také možná přeprava jízdních kol.

video

https://www.youtube.com/watch?v=Py_0DKPNJNU

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru