Do zooparku přivezou sníh! Čumáky si v něm zchladí medvědi a rosomáci
V loňském roce si medvědi sníh užívali nejen jako zdroj ochlazení, ale také jako nevšední enrichment. Foto Helena Hubáčková
Chomutov

Chomutov - Oblíbenou letní kratochvíli připravil i letos chomutovský zoopark pro trojici svých medvědů. Uprostřed léta jim do výběhu navezou kopu sněhu, který je nejen zchladí, ale také zabaví.

Pro medvědy hnědé je to zajímavé letní zpestření, pro návštěvníky zase veselá podívaná. „Sníh určitě nezůstane bez povšimnutí, medvědi se v něm budou vesele povalovat a užívat si ho,“ ví ze zkušenosti z minulých let ředitelka zooparku Věra Fryčová.

Letos sníh pracovníci zooparku navezou ve středu 22. července v 10 hodin, z vyhlídky budou moci chlupáče pozorovat i návštěvníci. Kromě výběhu medvědů přijde sníh také k rosomákům, kteří si ho loni také „očuchali“.

Zoopark s touto nevšední akcí začal loni. V největším parnu nechal dovézt medvědům hromadu sněhu hlavně kvůli osvěžení. Ti ho však pojali také jako velkou zábavu a náhodní návštěvníci byli z dovádění huňáčů nadšení. Od té doby to zoopark zopakoval ještě několikrát a pravidelně k této letní kratochvíli zve i veřejnost.

Sníh je ze zimního stadionu, jde o zbytky po úpravě ledu, které by jinak skončily ve sněžné jámě.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru