Počet nemocných v Česku překonal jarní rekord, v Ústeckém kraji přibyl jen jeden nakažený
Ilustrační foto
Chomutov

Ústecký kraj – V Česku je aktuálně 4764 nemocných lidí s diagnostikovanou infekcí covid-19. To je zatím nejvyšší číslo od začátku epidemie. Informovalo o tom Ministerstvo zdravotnictví. Byl tak překonán jarní vrchol z 11. dubna.

Jde o aktivní případy nemoci. Celkově byla nemoc prokázána u 13855 osob, vyléčilo se 8733 lidí. Zemřelo 358 pacientů. Za nárůstem v posledních dnech mohou hlavně lokální ohniska v Moravskoslezském kraji, ale také na Mělnicku, Jablonecku, v Uherském Hradišti či Kutnohorsku.

V Ústeckém kraji zjistili hygienici k sobotnímu odpoledni pouze jeden nový případ, a to na Mostecku. Celkově zde za poslední týden přibylo jen pět nemocných osob: jedna nákaza byla prokázána v týdnu na Chomutovsku, dvě na Teplicku a dvě na Mostecku. Na 563 diagnostikovaných onemocnění připadá v Ústeckém kraji 540 vyléčených.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru