Ohnisko koronaviru je kousek za hranicemi kraje. Nové případy jsou v Chomutově, Teplicích a Mostě
Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Ústecký kraj – Kousek od hranic Ústeckého kraje se v tomto týdnu objevilo nové ohnisko nemoci covid-19. Jde o Čečelice na Mělnicku. Mělo by jít o ohraničený výskyt nemoci v brigádnické ubytovně.

Onemocnělo deset lidí, další tři desítky jsou v karanténě a čekají na výsledky testů, ty by měly být hotové v sobotu. Podle starosty Josefa Zemana je ubytovna mimo obec a lidé zůstali v izolaci a nedostali se do styku s místními obyvateli. Uvedl to pro regionální Deník. Riziko dalšího šíření proto není vysoké.

V Ústeckém kraji za posledních sedm dní přibyly čtyři nové případy prokázané infekce. Jeden případ se objevil na Chomutovsku, dva na Teplicku a naposledy v pátek odpoledne informovala Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje o nemocném člověku z Mostecka.

V kraji bylo dosud prokázáno 562 případů nového typu koronaviru, vyléčilo se 540 osob. Podle Ministerstva zdravotnictví v souvislosti s nemocí zemřelo 22 osob. Toto číslo se již několik týdnů nezměnilo.

Nyní je nejvážnější situace v Moravskoslezském kraji, kde pravděpodobně již dochází k opětovnému komunitnímu šíření nákazy. „Situace v Moravskoslezském kraji vyžaduje zvýšenou pozornost. Za posledních 7 dní je zde nejvíc pozitivních případů covid na 100 tisíc obyvatel. Hygienici začali v kraji pozorovat vznik nových ohnisek nesouvisejících s OKD a riziko komunitního šíření,“ uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Na území celého Moravskoslezského kraje proto začala platit přísnější hygienická opatření. Je omezen počet lidí na veřejných akcích na sto, ve vnitřních prostorách platí povinnost nosit roušky.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru