V Ústeckém kraji se znovu objevily nové případy koronaviru ve dvou okresech
Ilustrační foto
Chomutov

Ústecký kraj – Hygienici z Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje po delší době oznámili nové případy prokázaného onemocnění covid-19 ve dvou okresech pod Krušnými horami.

Jeden nakažený pochází podle hygieniků z Teplicka, další z Chomutovska. Jde tedy o dva nové případy. Celkem bylo v Ústeckém kraji prokázáno od začátku epidemie 560 infekcí novým koronavirem. Vyléčili se již téměř všichni lidé. Nyní je za uzdravené prohlášeno 539 osob. Podle Ministerstva zdravotnictví zemřelo na dvě desítky lidí z Ústeckého kraje, kteří měli zároveň prokázanou nemoc covid-19.

V celém Česku během středy přibylo dalších 134 nemocných. Nákaza byla prokázána dohromady už u 13475 osob. Nemoc aktuálně prodělává 4613 pacientů. Vyléčilo se 8507 lidí, zemřelo 355 nemocných.

V nemocnicích leží 135 osob, v těžkém stavu je 19 pacientů.

Nové případy neregistruje většina okresů napříč celou republikou. Jsou tu ale lokální ohniska na Karvinsku, Novojičínsku, Kutnohorsku, Jihlavsku a Frýdecko-Místecku. Zasažené nejvíce je právě Karvinsko, a to v souvislosti se šířením nemoci mezi horníky OKD.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru