Muž z Chomutovska podváděl s nemocenskými dávkami, hrozí mu pět let vězení!
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutov - Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání dvou mužů z Chomutovska, kteří se měli dopustit trestného činu podvodu a pokusu o něj.

Podle sděleného obvinění se 42letý muž měl dvakrát nechat účelově a fiktivně zaměstnat u společnosti, která ve skutečnosti žádnou podnikatelskou činnost v té době již nevykonávala a ani neměla dostatek prostředků pro vyplácení případných mezd. Krátce po uzavření pracovní smlouvy měl dotyčný muž nastoupit do dlouhodobé pracovní neschopnosti a čerpat tak dávky nemocenského pojištění.

V prvním případě měl takto na neoprávněně vyplacených dávkách nemocenského pojištění získat téměř 190 tisíc korun, v druhém případě si měl stejným způsobem přijít na více než 110 tisíc korun.

Potřetí se na jednání měl podílet i 48letý muž, který měl zmíněného mladšího muže také účelově a fiktivně zaměstnat, aniž by vykonával jakoukoli podnikatelskou činnost. Dvaačtyřicetiletý muž opět krátce po uzavření pracovní smlouvy nastoupil pracovní neschopnost. Tentokrát však bylo podvodné jednání včas odhaleno a k žádné výplatě nemocenského pojištění nedošlo.

Zato došlo k zahájení trestního stíhání obou mužů. Za spáchání trestného činu podvodu v případě uznání viny hrozí mladšímu z nich s ohledem na výši způsobené škody až pětiletý trest, starší z obviněných by se mohl obávat až dvouletého trestu.

(MG)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru