Mostecký malý fotbal opět zazářil. Jablíčka Chomutov jsou druhým nejlepším týmem republiky
Mostecký malý fotbal opět zazářil – Jablíčka Chomutov jsou druhým nejlepším týmem republiky.
Chomutov

Kolín - V sobotu 11.7.2020 se v Kolíně uskutečnil Český národní pohár v malém fotbale, což je oficiální klubové mistrovství republiky zastřešované Asociací malého fotbalu. Na startu stálo 26 těch nejlepších týmů z celé země a mezi nimi i tři zástupci Mostecké ligy malé kopané.

Šlo o týmy Atlético Most, Gamblers Most a Jablíčka Chomutov. A byli to právě chomutovští, kdo nakonec udělal na ČNP největší úspěch. Pojďme ale postupně.

Atlético Most se představilo ve skupině „C“ a postupně porazilo všechny své tři konkurenty – Primaklima FS Pardubice přesvědčivě 8:1, BK Roura Fellas Praha 3:1 a domácí Dynamo VKK Kolín 6:4. Ve skupině úřadovali především Adam Koudelka (4+1), Svatopluk Boušek (0+6) a především Lukáš Krok (6+1). Atlético se tak probilo do osmifinále jasně z prvního místa skupiny.

Stejně přesvědčivě si počínali ve skupině „D“ Gamblers Most. Brali devět bodů a výhru ve skupině po výhrách nad Sokol Pohořany Olomouc 4:1, 1. FC Bari Kopřivnice rovněž 4:1 a Abus Gastro Jihlava 2:1. V černozelených barvách vyčnívali Petr Hlaváček (2+2) či Tomáš Jelínek (3+0).

Paradoxně nejsložitější postup ze skupiny měla později nejúspěšnější Jablíčka Chomutov. Ta se v pětičlenné skupině „B“ postavila týmům Ležák Česká Skalice (výhra 5:2), Ostravský Zábřeh (cenná výhra 4:3), RK Kafki Přerov (porážka 0:5) a Proradost 1999 Příbram (výhra 3:1). Jablíčka nakonec ze skupiny postoupila za druhého místa, což bylo velmi důležité zejména vzhledem k tomu, že se v osmifinále vyhnula bratrovražednému boji s Gamblers Most. Základní skupinou Jablíčka táhli hlavně Dominik Rohla (4+3) a David Haviar (1+3).

V první fázi vyřazovacích bojů uspěli všichni tři mostečtí zástupci. Osmifinále prošli po výhrách – Jablíčka Chomutov – Barchovan Libnaťov (Havlovice) 5:1, Atlético Most – FK Rozhraní (Blanensko) 0:0 a postup na penalty a Gamblers Most – Ostravský Zábřeh 2:1. Jablíčka protáhli osmifinále především Vít Popelka (2+0) a Martin Boček (1+1). Rozhodující penaltu za Atlético proměnil Lukáš Krok a postup Gamblerů v elektrizující atmosféře proti ostravskému velkoklubu hnanému více než stovkou diváků svým tradičním výjezdem pečetil gólman Ondřej Bíro.

V top 8 nejlepších týmů malého fotbalu ČR tak byla hned trojice týmů hrající Mosteckou ligu malého fotbalu! Čtvrtfinále bohužel vystavilo stopku hned dvěma z nich. Atlético Most padlo 0:3 s týmem TJ Spoje Praha, když se utkání proměnilo spíše ve válku a výhru slavili urputnější. Gamblers Most vypadli s nesmírně silným týmem BKMK Topshoes.cz Brno 2:3 po penaltách.

Gambleři již prohrávali 0:2, ale dokázali se do utkání vrátit dvěma zásahy výborně hrajícího Michala Saláka. Bohužel v penaltové loterii byli šťastnější jihomoravští. Jediným postupujícím mosteckým reprezentantem se tak stala Jablíčka Chomutov, a to po výhře 2:1 po penaltách. Zásah ze hry si v dresu Jablíček připsal Matěj Dolejška po asistenci Davida Haviara, rozhodující penaltu pak Vít Popelka.

V semifinále se do cesty Jablíčkům Chomutov postavil tým TJ Spoje Praha, tento tradiční kat mosteckých týmů v play-off ČNP. Na jejich štítě skončili za poslední dva ročníky postupně Katalánci Most, Gamblers Most a Atlético Most. Tento řetěz přerušila až právě Jablíčka. Ta postoupila do boje o zlato po výhře 1:0, když postupový gól vstřelil prudkou ranou pod břevno Martin Šlajchrt po asistenci Matěje Dolejšky.

Dvěma nejlepšími týmy ČR pro letošní ročník tak jsou Jablíčka Chomutov a BKMK Topshoes.cz Brno, které nastoupily v 18:15 k finálovému utkání. V něm slavili první dva zásahy hráči z Brna. Jablíčka se ovšem nechtěla s tímto vývojem smířit a začala uplatňovat power-play s falešným gólmanem v poli. To vedlo ke snížení. Přesně mířil David Haviar po přihrávce Jana Hyneše. Bohužel Brno dokázalo potrestat jeden ze svých brejků a konečné skóre se tak zastavilo na hodnotě 3:1 pro zlaté medaile slavící BKMK Topshoes.cz Brno.

Jablíčka Chomutov si tak pověsila na krk stříbrné medaile a zároveň se kvalifikovala na letošní ročník Evropské ligy malého fotbalu začátkem září v Itálii.
Jde tak o další z mimořádných úspěchů mosteckého malého fotbalu, byť tentokrát pod vlajkou jeho chomutovských reprezentantů.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru