Policisté zastavili v Chomutově podezřelé auto, jeho osádka se dala na útěk. Měli k tomu důvod!
ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - V pondělí chomutovští policisté zastavili osobní vozidlo, u něhož chtěli provést kontrolu. Auto bylo totiž na první pohled přetížené.

Osádka vozidla začala před policisty utíkat, avšak jeden z mužů byl dohnán a druhý se posléze vrátil. Hlídka záhy zjistila i důvody, proč si muži nepřáli se s ní potkat. Jeden z nich totiž řídil vozidlo i přes zákaz uložený příslušným správním orgánem.

"Prohlídka vozidla navíc ukázala, že je naloženo železným materiálem. Následně muži zákona přišli na to, že materiál v celkové hodnotě více než 12 tisíc korun byl odcizen v Chomutově z volně přístupného areálu jednoho podniku," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Policisté oba muže zadrželi a sdělili jim podezření z trestných činů. Starší z nich, 34letý Chomutovan, si převzal podezření ze dvou trestných činů. Jednak z krádeže, a kvůli jeho řízení i přes uložený zákaz, také z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Potrestán by za ně v případě uznání viny mohl být až dvouletým odnětím svobody.

Šestadvacetiletý muž, také z Chomutova, si pak vyslechl podezření z trestného činu krádeže, za který mu z důvodu jeho předchozího podobného odsouzení hrozí až tříletý trest. "Zajištěný železný materiál předali policisté společnosti, které byl odcizen. Jednání mužů je řešeno ve zkráceném přípravném řízení," uzavřela policejní mluvčí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru