Klášterec nad Ohří - Právě v těchto dnech probíhá v Klášterci nad Ohří oblíbený festival s Jaroslavem Svěceným Klášterecké hudební prameny.

V pondělí se v renesančním sále rozezněl hlas sopranistky Varine Mkrtchyan z Arménie, kterou na housle doprovodil umělecký ředitel festivalu Jaroslav Svěcený. Ten vystoupil také následující den v rámci koncertu Klášterecké varhany opět žijí v kostele Nejsvětější Trojice společně s Michaelou Káčerkovou. Druhý kostel Panny Marie Utěšitelky se poprvé v rámci tohoto festivalu naplnil ve středu nejen velkým množstvím návštěvníků, ale i tóny harfy v podání Barbory Plaché.

Ve čtvrtek festival divákům nabídl Swingový galavečer. Vystoupil na něm Jan Smigmátor se svými hosty. Následuje páteční již vyprodaný koncert Od Elánu ke klasice na nádvoří kláštereckého zámku. V sobotu pak zahrají oblíbení Cigánski Diabli, lístky už jsou bohužel rovněž vyprodané.

Na kláštereckém zámku bude mezi 6. a 12. červencem znít hudba od rána do večera, neboť v dopoledních hodinách probíhají houslové kurzy mladých interpretů pod vedením Jaroslava Svěceného. Koncert talentovaných účastníků se odehraje v neděli 12. července od 14 hodin ve velkém renesančním sále.

Letošní ročník Kláštereckých hudebních pramenů ukončí pořad s názvem Italské housle 17. a 18. století. Za doprovodu tradičního orchestru Virtuosi Pragenses a za účasti houslisty Martina Kose předvede špičkové nástroje i hudbu umělecký ředitel festivalu Jaroslav Svěcený v neděli 12. července ve 20 hodin na nádvoří zámku.

Vstupenky na jednotlivé koncerty či na celý festival si můžete rezervovat nebo přímo zakoupit na pokladně kláštereckého zámku od úterý do neděle od 9 do 16 hodin. Další informace najdete také na webových stránkách kultura.klasterec.cz.

Je zapotřebí zmínit, že městu i v této těžké době zůstali věrni partneři, bez kterých by se festival nemohl uskutečnit – město Klášterec nad Ohří, Ústecký kraj v rámci projektu
Rodinné stříbro Ústeckého kraje, společnost Toyoda Gosei a Skupina ČEZ.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru