Další prázdninová dopravní akce na Chomutovsku: Téměř třetina kontrolovaných řidičů porušila předpisy
ilustrační foto
Chomutov

Chomutovsko - Další etapa celorepublikové dopravně bezpečnostní akce související se začátkem letních prázdnin proběhla v okrese Chomutov během pátku a soboty.

Zintenzivněním silničních kontrol se policisté snaží působit na účastníky silničního provozu také preventivně. Účelem je přimět zejména řidiče, ale i další účastníky provozu, k zodpovědnému chování v souladu s dopravními předpisy a přispět tím ke zvýšení bezpečnosti na našich komunikacích.

Zaměření akce bylo obdobné jako před týdnem, tedy především na kontroly dodržování způsobu jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, telefonování za jízdy, technický stav motorových vozidel, kontrola dodržování pravidel silničního provozu na železničních přejezdech a kontrola dodržování zákazu požívání alkoholu a jiných návykových látek řidiči a cyklisty.

V síti dopravních hlídek tentokrát uvízlo 99 vozidel. Z tohoto počtu bylo zjištěno 27 přestupků. "Jednalo se zejména o nepoužití bezpečnostních pásů (7), kromě nepřipoutání bylo dvakrát také zjištěno nepoužití zádržného systému při přepravě dítěte. Šest řidičů bylo přistiženo při rychlejší jízdě, než dovolují předpisy, dva šoféři neměli řidičský průkaz, jeden pak řídil pod vlivem alkoholu a bude se zodpovídat příslušnému správnímu orgánu. Tomu budou oznámena k projednání ještě další tři přestupková jednání. Většina přestupků (23) byla policisty vyřízena na místě uložením pokut v celkové výši 7.100 korun," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru