Další velký nárůst, za den se objevilo 260 nových případů koronaviru. Ústecký kraj má nulu!
Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Ústecký kraj – V Česku v sobotu vzrostl počet nových případů nemoci covid-19 o dalších 260 nemocných lidí. V pátek přibylo 168 pacientů. V Ústeckém kraji ke včerejšku nezachytili žádný nový případ.

Zatímco hygienici v pátek provedli téměř čtyři a půl tisíce testů, v sobotu to byla zhruba třetina. Velmi tak vzrostl počet odhalených případů na počet zpracovaných vzorků. Může za to cílené testování, zejména v Moravskoslezském kraji. Potvrzují to slova hlavní hygieničky Jarmily Rážové pro Český rozhlas, která rádiu uvedla, že vysoký denní nárůst může souviset s intenzivním testováním v lokálních ohniscích.

Sobotní nárůst je nejvyšší od začátku dubna.

Na epidemiologickou situaci v Ústeckém kraji to nemá vliv. V posledních týdnech jde o nízké jednotky případů, které zde byly zjištěny. V pátek ani v sobotu se zde podle Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje neobjevil žádný nový prokázaný případ nemoci covid-19.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru