Klášterec se připojil k tichému protestu samospráv. O co žádají vládu?
Foto zdroj: FB město Klášterec nad Ohří
Chomutov

Klášterec nad Ohří - Poslanecká sněmovna dnes (úterý 26. května) rozhodne o dopadech zákona o kompenzačním bonusu na rozpočty měst a obcí.

Poslanci mohou podpořit návrh Senátu, který požaduje, aby kompenzace byly vypláceny bez dopadu na rozpočty měst a obcí, nebo potvrdit původní návrh Vlády ČR, který se měst citelně dotkne. Podpora ohroženým OSVČ, společníkům malých firem či rodinných firem je správné rozhodnutí. Ovšem plánovaný dopad zákona o kompenzačním bonusu jen na rozpočty obcí dosáhne až -12 mld. Kč, což se značně dotkne nových investic.

"Na podporu této iniciativy jsme se ve snaze udržet investice v našem městě připojili ke společnému tichému protestu samospráv vyvěšením černé vlajky na budově radnice. Je naším společným úkolem pomoci rozhýbat regionální ekonomiku, ovšem tak výrazný zásah státu s dopadem na obecní a krajské rozpočty nemohou samosprávy samy zvládnout. Vyzýváme Vládu ČR, poslance a senátory, aby přijali taková opatření, která navrátí tyto finance zpět do rozpočtů samospráv," stojí na webu města. 

Více v přiložené výzvě na webu města zde.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru