Chomutov zakázal kvůli suchu čerpat vodu z některých vodních toků
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutovsko - Magistrát města Chomutova, Odbor životního prostředí, jako příslušný vodoprávní úřad vydal s účinností od 20. května 2020 opatření obecné povahy o zákazu odběru povrchových vod.

Tento zákaz je platný do odvolání. Zákaz odběru povrchových vod se vztahuje mimo jiné na povodí vodního toku: PPV (přivaděč Ohře Bílina - Pob) a PKP II (Podkrušnohorský přivaděč).

Zákaz se vztahuje na odběry pro účely zalévání zahrad, hřišť a trávníků, mytí aut, napouštění nádrží, bazénů apod. Zákaz odběru povrchových vod se netýká odběru pro vodárenské účely, pro zajištění zásobování pitnou vodou obyvatel.

Provozovatelé malých vodních elektráren jsou povinni respektovat minimální zůstatkový průtok. Opatření obecné povahy se dále netýká odběrů povrchových vod za účelem využívání závlah ve prospěch zemědělské a potravinářské produkce z hlediska veřejného zájmu.

Vodoprávní úřad a Městský úřad v Jirkově vyzývá odběratele k maximálnímu hospodárnému užívání povrchových vod. Pro zajištění dodržování zákazu budou prováděny kontroly odběrových míst.

Celé znění opatření obecné povahy je k nalezení na úřední desce.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru