Jirkov zaplavují květiny. Okrasné mísy oživí i letos centrum města
Jirkov zaplavují stovky květů. Květinové mísy oživí i letos centrum města. 2x foto: Město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Jirkov zaplavují stovky květin. Květinové mísy oživí i letos centrum města.

„Každoročně se snažíme, aby střed města byl barevnější, aby květiny v lidech probouzely dobrou náladu a příjemné pocity,“ říká k tomu místostarostka Dana Jurštaková. Právě probíhá zapěstování pestrobarevné škály kopretin, afrikánů, petúnií, pelargonií i dalších květin v okrasných mísách, které budou od konce května zdobit náměstí.

 

Na podzim město Jirkov informovalo, že ve Dvořákově ulici, a částečně i ve Studentské, se provedla mechanizovaná výsadba cibulovin. Holé pásy zeleně kolem silnice osázeli pracovníci společnosti Floravil s.r.o. směsí Spielzeugstadt Sonneberg. Zároveň použili speciální hnojivo, které hned po výsadbě podpořilo kořenění. Šlo o sedm druhů cibulovin, které kvetou až osm týdnů - zhruba od března do května.

2205jirkov1

Rozkvetlá Dvořákova ulice. Foto: město Jirkov

Tyto cibuloviny se sázejí na podzim, protože pro své zakořenění potřebují nižší teploty. Časně zjara jsme se tak mohli těšit na rozkvetlé květinové pásy. A výsledek stojí vážně za to. Tulipány, narcisy, modřence... Výsadba cibulovin se povedla na jedničku, Dvořákova ulice rozkvetla do krásy. Jaro vítej!

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru