Nouzový stav po našem. Davy vyšly před domy, v zemi tou dobou umírali další lidé
Shlukování v době zákazu na mosteckém sídlišti. Foto: čtenář
Chomutov

Ústecký kraj – Vycházení jen v nejnutnějších případech, zákaz shlukování, nošení roušek. K některým lidem se povinná vládní nařízení nejspíš vůbec nedonesla. A to ve chvíli, kdy v Česku v neděli umírali další lidé

I když političtí představitelé i hygienici nemají nic proti tomu, aby lidé vyšli do přírody, kde mohou téměř o samotě načerpat energii na další dny v uzavřených domácnostech, asi by neměli radost z toho, jak to pojali po svém někteří Mostečané. Ale nejen oni. V neděli odpoledne, v krásném teplém, i když trochu větrném počasí, se před některými panelovými domy tvořily skoro davy. O podobných případech v minulých dnech informovali strážníci prakticky ve všech městech v Ústeckém kraji, kde městské policie působí. Například v sousedním Karlovarském kraji policisté oznámili, že se o tomto a příštím víkendu zaměří na turistické cíle, aby nedocházelo k porušování nařízení.

V době, kdy epidemie stále není ani zdaleka na ústupu, jde totiž o nerozumné chování. V neděli zemřeli další čtyři lidé s nemocí Covid-19, celkově je v Česku již 67 obětí nového koronaviru. K nedělnímu podvečeru je evidováno 4543 osob s prokázaným onemocněním. Uzdravilo se 97 pacientů.

0504coronamost1

Shluk lidí na mosteckém sídlišti. Foto: čtenář

0504coronamost2

Shluk lidí na mosteckém sídlišti. Foto: čtenář

0504coronamost4

Strážníci řeší hříšníky u bloku 100. Foto: Michal Hrdlička

0504coronamost3

O víkendu lidé vyšli na Tesařovu stezku nad Litvínovem. Chodili spořádaně po dvojicích a s rouškami. Foto: Oldřich Hájek

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru