Další desítky nemocných v Ústeckém kraji. Růst pokračuje třetí den za sebou
Odběrové místo. Ilustrační foto: KZ
Chomutov

Ústecký kraj – Ve středu jedenáct, ve čtvrtek dvaadvacet a v pátek už třiatřicet nových případů nemoci Covid-19 v průběhu 24 hodin oznámili hygienici v Ústeckém kraji.

K páteční 17. hodině máme v Ústeckém kraji evidováno 254 pozitivních osob na koronavirus, z toho 33 osob během posledních 24 hodin. Údaje Ministerstva zdravotnictví hovoří o 285 nemocných k sobotnímu ránu.

Rozdíl v počtu nemocných může být dán tím, že nižší číslo udává kumulativní počty osob s laboratorně prokázaným onemocněním Covid-19, které byly verifikovány krajskou hygienickou stanicí, nikoliv počet všech osob s laboratorně prokázaným onemocněním, jak udává Ministerstvo zdravotnictví. V Ústeckém kraji je nyní 35 případů infekce na sto tisíc obyvatel. Větší nárůst může být dán i větším počtem provedených testů. Toto číslo ale krajská hygienická stanice ani města neuvádějí.

Počty případů podle okresů:

  • Litoměřice 104 (96 o den dříve)
  • Ústí nad Labem 61 (39)
  • Děčín 36 (35)
  • Teplice 16 (15)
  • Most 15, z toho 9 na Litvínovsku (15)
  • Chomutov 12 (11)
  • Louny 10 (10)

Celkový počet osob s prokázaným onemocněním Covid-19 v celé České republice v sobotu ráno dosáhl 4 194. Provedeno bylo 74 tisíc testů, 74 lidí se uzdravilo, zemřelo již 56 pacientů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru