Zaměstanec psychiatrické léčebny v Petrohradu je pozitivní na koronavirus. Neměl žádné příznaky
Zámek Petrohrad u Podbořan se dnes využívá jako psychiatrická léčebna. Foto: Redakce
Chomutov

Petrohrad - V psychiatrické léčebně Petrohrad na Podbořansku byl potvrzen jeden pozitivní test na Covid-19. Zdravotnické zařízení o tom informuje na svých webových stránkách.

Podle sdělení se měl nakazit zaměstnanec, který nevykazoval žádné příznaky onemocnění. Aby bylo ochráněno co nejvíce pacientů i personálu, prijalo zdravotnické zařízení následující bezpečnostní opatření:

  • Od 3. dubna je provoz léčebny v krizovém stavu dle plánu, to znamená, že jsou nastaveny služby a procesy dle doporučení Krajské hygienické stanice.
  • Od 3. dubna bude probíhat testování všech pacientů i zaměstnanců.
  • Léčebna v tuto chvíli pacienty nepřijímá a ani nepropouští.

V souvislosti s vyhlášením nouzového stavu v České republice nařídil ředitel zdravotnického zařízení Ladislav Henlín úplný zákaz všech návštěv již od 16. března.

Psychiatrická léčebna Petrohrad (dále jen PL Petrohrad) je zařízení o 150 lůžkách. Sestává z jednoho primariátu, který je dále členěn do pěti stanic. PL Petrohrad poskytuje psychiatrickou lůžkovou péči zejména pro regiony lounského a chomutovského okresu, tedy pro spádovou oblast s 210 tisíci obyvateli. Dle možností je poskytována psychiatrická lůžková péče i mimo toto spádové území. Zdravotní péče je poskytována pacientům od dovršeného 18 roku věku, v nepřetržitém provozu.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru