Hřiště, zastávky i kontejnerová stání. Města na Chomutovsku pravidelně dezinfikují veřejné prostory
Hasiči nadále dezinfikují veřejné prostory v Klášterci nad Ohří. Foto zdroj: město Klášterec nad Ohří
Chomutov

Chomutovsko - Města na Chomutovsku začala z preventivních důvodů před šířením koronavirové nákazy dezinfikovat veřejná prostranství. Někde s postřikem pomáhají místní hasiči.

Klášterečtí hasiči dnes (pátek 3. dubna) dokončují dezinfekci veřejných prostor ve městě. Na základě pokynu krizového štábu se dnes po lavičkách a autobusových zastávkách zaměří na vnější prostory u zdravotního střediska, úřadu práce, škol, školek a náměstí.

Hasiči budou vypomáhat i v sousedním Perštejně. Kompletní dezinfekce, která je na doporučení Světové zdravotnické organizace WHO prováděna chlornanem sodným, bude zopakována i v příštím týdnu.

Od neděle zajišťují technické služby desinfekci všech zastávek a laviček také v Kadani. Desinfekce tam podle slov starosty Jiřího Kulhánka bude probíhat průběžně. 

0304dezinfekce1

Dezinfekce veřejných prostor v Kadani. Foto zdroj: FB starosty Jiřího Kulhánka

Město Jirkov zajistilo provádění preventivního postřiku dezinfekcí, a to především v okolí autobusových zastávek, u kontejnerových stání a v podchodech už od poloviny března. Dále bylo v rámci prevence zajištěno i mytí autobusových zastávek.

0304dezinfekce4

Prevence před koronavirem v Jirkově. Foto: město Jirkov

V rámci preventivního opatření v boji proti koronaviru zajistil Ústecký kraj ozónové čištění vozů veřejné dopravy i záchranné služby a policie. Ozónové generátory jsou k dispozici od 16. března 2020. Dostala je Dopravní společnost Ústeckého kraje, Zdravotnická záchranná služba Ústeckého kraje i Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru