Koronavirus v pitné vodě? Obavy nejsou na místě, tvrdí vodohospodáři
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Severní Čechy - Skupina Severočeská voda, kterou tvoří společnost Severočeské vodovody a kanalizace a. s. a Severočeská vodárenská společnost a. s. ubezpečuje obyvatele, kteří jsou napojeni na veřejný vodovodní řad, že dodávaná pitná voda do domácností je hygienicky zabezpečená a není tedy nutné se obávat šíření infekce pitnou vodou.

Při výrobě pitné vody z vody surové probíhají chemické procesy (například koagulace, filtrace, dezinfekce chlorem a UV zářením), při kterých dochází k odstranění virů a bakterií. Kontrola kvality vody probíhá intenzivně i v tomto období. Vzorkaři odebírají vzorky v úpravnách vody, vodojemech, minimalizovány jsou jen odběry přímo v domácnostech u zákazníka, ale i ty jsou prováděny. V laboratořích nadále zaměstnanci analyzují vzorky pitných i odpadních vod.

Zaměstnanci vodárenských společností pracují ve směnném provozu s minimalizací kontaktu. Zaměstnanci obsluhující úpravny vod a čistírny odpadních vod pracují ve střídavém směnném režimu tak, aby byl minimalizován jejich osobní kontakt. Společnost nastavila i systém „náhradníků“ v případě, že by došlo k nakažení některého ze zaměstnanců.

Všechny zaměstnance se snaží vybavit ochrannými zdravotními pomůckami, aby mohli svou činnost bezpečně vykonávat. Po dobu nouzového stavu jsou uzavřena také zákaznická centra společnosti Severočeské vodovody a kanalizace, obchodní i technické oddělení. Zároveň nebude vyjíždět mobilní zákaznické centrum. U staveb a rekonstrukcí vodohospodářských objektů je striktně zachováváno oddělení stavebních a provozních pracovníků.

Pro kontakt s vodohospodáři lze využít elektronickou či telefonní komunikaci

Kontaktovat můžete elektronicky na e-mailové adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. či přes zákaznický účet na internetových stránkách nebo v mobilní aplikaci Voda SčVK. Pro telefonní kontakt využijte telefonní číslo 840 111 111 nebo mobilní telefonní číslo 601 267 267.

Odběratelskou smlouvu i další dokumenty, kde je nutný podpis, lze vyřizovat korespondenčně s ověřeným podpisem prostřednictvím centrální poštovní adresy Severočeské vodovody a kanalizace, a.s., Přítkovská 1689, 415 00 Teplice.

Zástupci samosprávy a akcionáři i další partneři mohou využít kontakty na Severočeskou vodárenskou společnost, a to e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., datovou schránku 7egf9my, telefon 417 563 178 a poštovní adresu Severočeská vodárenská společnost a. s., Přítkovská 1689, 415 50 Teplice.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru