Chomutov: Parkovat ve vyhrazených zónách teď může každý, pokuta od strážníků vám nehrozí
ilustrační foto
Chomutov

Chomutov – Nařízením vlády byly po dobu trvání nouzového stavu zrušeny všechny rezidentní a abonentské parkovací zóny ve všech městech České republiky.

V těchto zónách tak v tuto chvíli může parkovat každý bez ohledu na to, zda má platnou parkovací kartu. Dle vládního nařízení se rovněž nesmí minimálně do 13. dubna 2020 vybírat poplatky za parkování ve městech. „Městská policie již od prvního nařízení vlády neřeší neoprávněné stání ve vyhrazených zónách či parkování bez uhrazení daného poplatku. Tato její činnost je momentálně pozastavena,“ sdělil primátor města Chomutova Marek Hrabáč.

Vzhledem k aktuální situaci nebude Magistrát statutárního města Chomutova obnovovat propadlé parkovací karty ani přijímat žádosti o nové. „Tyto činnosti nespadají mezi nezbytně nutné agendy, na které je chod úřadu momentálně nastavený, takže je budeme řešit až po návratu do klasického režimu,“ vysvětlil tajemník chomutovského magistrátu Robert Plechatý.

Zároveň ale bude platnost ročních a pololetních parkovacích karet automaticky prodloužena o počet měsíců, po které bude trvat nouzový stav. Není tedy potřeba o nic žádat. „Po skončení nouzového stavu budou mít občané navíc lhůtu jednoho měsíce na podání žádosti o novou rezidentní kartu nebo o její prodloužení,“ doplnil tajemník.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru