V kadaňské nemocnici je hospitalizován první pacient s koronavirem. Někteří zaměstnanci jsou v karanténě
ilustrační foto
Chomutov

Kadaň - V kadaňské nemocnici je hospitalizován od pátku 27. března první pacient s onemocněním COVID–19, který je umístěn v izolaci a v péči o něj je postupováno dle dříve stanovených pravidel.

Informaci potvrdila sama nemocnice i starosta Kadaně. "Máme oficiálně potvrzeno, že v Kadani je první pacient s pozitivním testem na Covid 19. Pacient je v izolaci v nemocnici Kadaň. Hygiena ve spolupráci s policii trasuje jeho předchozí pohyb a přijímají se bezodkladně preventivní opatření," napsal v sobotu na svůj Facebook Jiří Kulhánek.

Všechna dosud nastavená pravidla v Nemocnici Kadaň jsou v souladu s Mimořádnými opatřeními Ministerstva zdravotnictví ČR vydaných k ochraně obyvatelstva a prevenci nebezpečí vzniku a rozšíření onemocnění COVID – 19 způsobené novým koronavirem. Dosud platná zavedená pravidla jsou od potvrzení diagnózy konzultována s Krajskou hygienickou stanicí a nadále jsou upřesňována.

Zaměstnanci nemocnice, kteří byli anebo budou v kontaktu s pacientem jsou informováni a opětovně jsou seznamováni s pravidly, jak postupovat v ošetřování tohoto i následujících pacientů s COVID-19.

Dle doporučení hygieny je některým zaměstnancům nemocnice stanovena karanténa a ostatní zaměstnanci pracují podle jasných pravidel s určenými ochrannými pomůckami a v zostřeném hygienickém režimu.

Nemocnice Kadaň má dostatečné množství ochranných pomůcek (včetně respirátorů nejvyšší třídy FFP3) i desinfekce. Všichni Krajskou hygienickou stanicí určení zaměstnanci budou testováni na přítomnost koronavirové infekce dle časového harmonogramu hygienické stanice.

Nadále platí základní stanovená pravidla pohybu zaměstnanců a ostatních osob po areálu nemocnice. Nesdružovat se a současně omezit pohyb mimo pracoviště po areálu na minimum.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru