Dorazil sníh a mráz! Výstraha meteorologů se vyplnila a platí i pro další dny
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutovsko – Teploty v noci a ráno spadly na většině území pod bod mrazu. Od středních poloh se také znovu objevil sníh. Meteorologové před nízkými teplotami vydali výstrahu, která platí několik dní.

Hrozbou je nyní mráz ve vegetačním období. Během nočních a ranních hodin se budou teploty pohybovat pod bodem mrazu. Zejména v polohách pod 400 m n. m. hrozí poškození vegetace, především kvetoucích ovocných stromů. Výstraha je nyní v platnosti do ranních hodin 2. dubna.

Za studenou frontou, začal na naše území proudit studený vzduch. Dnešní ranní teploty klesly na 0 až -5 °C, na horách na -5 až -10 °C. Přes den má být převážně 2 až 6 °C.

Doporučení ke zmírnění následků jevu, které vydal Český hydrometeorologický ústav: Hrozí nebezpečí poškození vegetace. Zeleninu a nízké rostliny je možno zakrýt světlou netkanou textilií, která může být ponechána i více dní až do odeznění ranních mrazů. V případě stromů je možno použít ochranné přípravky proti promrznutí nebo klasické metody ošetření, jako je lehký postřik/orosování porostů drobnými vodními kapičkami v období záporných teplot (zpravidla před východem Slunce), nebo dýmování/zakuřování spalováním vlhkého rostlinného odpadu v bezprostřední blízkosti stromů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru