Pracovníci nemocnice jsou připraveni na příjem infekčních pacientů, zaznělo na zasedání krizového štábu v Chomutově
Už čtvrtý týden se pravidelně schází krizový štáb města Chomutova. Foto zdroj: FB město Chomutov
Chomutov

Chomutov - Už čtvrtý týden se pravidelně schází krizový štáb města Chomutova, aby jeho členové, zástupci z řad IZS, chomutovské nemocnice, hygieniků a také města Chomutova, společně řešili aktuální situaci týkající se koronaviru v Chomutově.

Zde je stručný souhrn z úterního jednání:

  • Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje v tuto chvíli zvládá kompletně trasovat všechny kontakty nakažených onemocněním Covid-19.
  • Provoz celého areálu nemocnice Chomutov (včetně polikliniky) je výrazně omezen, lidé mohou lékaře navštívit pouze v akutních případech.
  • Pracovníci nemocnice jsou připraveni na příjem infekčních pacientů.
  • Od pátku 20. března funguje v areálu nemocnice odběrové místo, které je otevřeno každý den od 8 do 16 hodin. Celé vyšetření probíhá ve vozidle pacienta. Pozor! Odběrové místo není určeno pro samoplátce, ale výhradně pro pacienty indikované k odběru lékařem.
  • Od středy 25. března bude díky nově navázané spolupráci se soukromou laboratoří navýšena kapacita testování. Každý den tak bude moci místní odběrové centrum otestovat zhruba 70 lidí. Výsledky testů by navíc měly být zpracovány výrazně rychleji než doposud.
  • Provizorní výrobna roušek v Jacques Café je doplněna o pracovníky úřadu a městských organizací. Denně tak zvládne ušít 1000 kusů roušek, které následně distribuujeme do nemocnice, sociálním službám, hasičům nebo policistům.
  • Městská policie má k dispozici bavlněné roušky také pro veřejnost. Pokud vám nebo někomu ve vašem okolí chybí rouška, stačí jen požádat hlídku nebo zavolat na 156 a strážníci vám roušku rádi předají.
  • Pro další výrobu roušek je ale potřeba nový materiál. V případě, že máte k dispozici dostatek 100% bavlny, bude město moc vděčné, když ji věnujete na výrobu dalších ochranných pomůcek do kavárny Jacques café.

A pokud víte o někom, kdo by v této situaci potřeboval s čímkoli pomoci, zaregistrujte ho na WWW.CHOMUTOVPOMAHA.CZ a město zajistí dobrovolníky, kteří mu rádi pomohou.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru