Autodrom nabírá nové traťové komisaře, nabízí více peněz i možnost cestovat
Foto: Autodrom Most
Chomutov

Most - Už v sobotu 7. března se sejdou v tiskovém středisku mosteckého autodromu noví adepti na funkci traťového komisaře. Čeká je komplexní proškolení. Vyslechnou přednášky odborníků o bezpečnosti při práci, zásadách při poskytování první pomoci zraněným, požární ochraně a seznámí se také se sportovními předpisy a vlajkovou signalizací.

V praxi si vyzkoušejí i hašení ohně v ochranných oděvech. Zájemci se mohou hlásit na telefonním čísle +420 604 419 519 nebo e-mailové adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Po školení bude následovat šest zácvikových směn na velkém okruhu autodromu přímo při závodech, nováčci tak poznají na vlastní kůži, co post traťového komisaře obnáší. Autodrom pak s nimi uzavře dohodu o pracovní činnosti na období do konce října.

„Hledáme spolehlivé muže a ženy ve věku od 18 let v dobrém fyzickém stavu, kteří si chtějí přivydělat a zároveň si bezprostředně užít atmosféru motoristického sportu. Dobrou zprávou je, že jsme zvýšili hodinovou sazbu a už druhým rokem nabízíme i možnost zastávat post traťového komisaře na dalších evropských okruzích, včetně těch věhlasných. Nezanedbatelným bonusem je i bezplatný vstup na veškeré akce autodromu po celou sezonu,“ vyjmenoval sportovní manažer společnosti AUTODROM MOST Tomáš Mohelnický.

Koho práce traťového komisaře zaujme a bude se jí chtít věnovat i nadále, čeká mimo jiné i kariérní růst. „Mohou totiž postoupit na post traťového dispečera, pilota safety caru, stát se členem posádky technické pomoci, případně i rozšířit řady zaměstnanců autodromu. Většinu zaměstnanců sportovního odboru autodromu tvoří právě bývalí traťoví komisaři,“ upřesnil Mohelnický.

Upozornil však zároveň, že traťový komisař musí být člověk s mimořádným smyslem pro zodpovědnost. Případná chyba může mít totiž fatální následky.

Role traťových komisařů je nezastupitelná. Bez jejich přítomnosti se v areálu mosteckého autodromu a sousedního polygonu neobejde žádný automobilový či motocyklový závod. Dohlížejí na průběh klání, upozorňují jezdce signalizací na různé nástrahy a nebezpečí, v případě potřeby na místě zasahují a likvidují také následky kolizí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru