Zoopark se pustil do obměny hřišť, architekti už kreslí i novou dětskou zoo
Oblíbenou dřevěnou prolézačku se skluzavkou musel zoopark také demontovat, protože nevyhovovala bezpečnostním normám. Ještě letos by ji měl nahradit nový herní prvek. Foto: Zoopark Chomutov
Chomutov

Chomutov - Lákavější herní místa, bezpečnější prvky, zábavnější atrakce. To je cíl, k němuž letos rázně vykročil chomutovský zoopark. Spolupracuje na tom i s architekty.

Výraznější obnova dětských hřišť v areálu je potřeba. Řada prvků dosluhuje a revizní zprávy jsou nekompromisní. Takhle už museli v zooparku odstranit například skluzavku a vyhlídku nad výběhem medvědů nebo hrazdičky u dřevěných soch.

Minulý týden musel zoopark demontovat i velkou dřevěnou atrakci u krámku se suvenýry. „Bohužel už nesplňovala bezpečnostní normy a nebylo možné ji zachránit ani opravou,“ komentuje nutné rozhodnutí ředitelka Zooparku Chomutov Věra Fryčová. Jak dodala, v zooparku si však dobře uvědomují, že právě tato prolézačka se skluzavkou byla jedna z nejoblíbenějších. „Už s architekty řešíme nákup nového herního prvku, který by byl bezpečný a atraktivní nejen pro ty nejmenší,“ dodává s tím, že by ho ráda nainstalovala ještě před začátkem sezony.

U výměny jednotlivých atrakcí to ale neskončí, zoopark k obměně přistupuje komplexně. „Pracujeme například na architektonické studii obnovy dětské zoo, která je velice oblíbená u rodin s dětmi a bývá také dějištěm našich akcí,“ prozradila další plán do blízké budoucnosti ředitelka Fryčová. Počítá se s tím, že dojde na obnovu stávajících herních prvků a přibydou i nové. Zřejmě to však nebude ještě tuto sezonu.

Vedení zooparku tak pokračuje v postupné obnově zastaralých prvků a zařízení v areálu. V loňském roce organizace investovala hodně peněz do odstranění závad u expozic zvířat a rovněž v zázemí pro zaměstnance. „Některé naše investice možná nejsou tolik vidět, ale kvůli zajištění bezpečnosti jsou velice důležité,“ upozorňuje Fryčová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru