OPRAVDU SE STALO: Matka dala miminko do kojeneckého ústavu, peníze na dítě ale pobírala dalších 13 let!
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutov - Chomutovský vyšetřovatel zahájil trestní stíhání 35leté ženy. Ta si podle sděleného obvinění měla několik let nechávat finanční prostředky, které jí nenáležely.

Již v roce 2006 měla uzavřít s otcem svého tehdy narozeného dítěte ústní dohodu o zasílání peněz určených na péči o tuto dceru, o kterou se v té době starala sama. "Pětačtyřicetiletý muž tedy peníze podle dosud zjištěných informací po dobu třinácti let matce svého dítěte posílal. Po několika měsících od narození však bylo dítě předáno do péče kojeneckého ústavu a později svěřeno do pěstounské péče, takže jeho matka už o něj nepečovala," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská. 

O této skutečnosti však otce dítěte podle všeho nevyrozuměla a jím nadále zasílané peníze si měla nechávat pro vlastní potřebu. Celkem si tak měla neoprávněně přijít na částku převyšující 130 tisíc korun. "Ke svému jednání se žena přiznala. Vzhledem k výši způsobené škody jí za trestný čin podvodu u soudu hrozí až pětileté vězení," uzavřela policejní mluvčí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru