AKTUÁLNĚ: Srážka auta s rychlíkem, posádka auta může mluvit o velkém štěstí
Rychlík Most - Plzeň se srazil s osobním autem. Foto: Michal Hrdlička
Chomutov

Čejkovice - Profesionální hasiči ze stanice Žatec, dobrovolníci z SDH Radonice a drážní hasiči z Chomutova museli v pátek odpoledne vyjíždět ke srážce osobního automobilu s osobním vlakem na železničním přejezdu u Čejkovic mezi Žatcem a Podbořany.

V osobním automobilu byla jedna osoba lehce zraněna a předána do péče zdravotní záchranné služby. Hasiči vyprošťovat naštěstí nemuseli, osoba byla v době jejich příjezdu již venku z vozidla. Ve vlaku nebyl nikdo zraněn.

Železniční trať, která je spojnicí Mostu, Chomutova a Žatce s Plzní, je uzavřena. Zavřena je rovněž silnice mezi obcemi Čejkovice a Sedčice.

"Vlak R 1091 se srazil s autem na přejezdu v úseku Žatec - Podbořany, provoz na trati je zastaven. Cestujícím se omlouváme," potvrdila společnost GW Train Regio, jejíž rychlíky z Mostu do Plzně jezdí. Zatím není zřejmé, zda se jednalo o spoj z Mostu či do Mostu.

V pátek jde již o třetí vážný střet vlaku s autem na přejezdu. O předešlých dvou informovala Drážní inspekce. Před polednem se na železničním přejezdu u Staré Hutě na Příbramsku střetl osobní vlak s nákladním automobilem. Nehoda se udála na železničním přejezdu zabezpečeném pouze výstražnými kříži. Čtyři osoby jsou zraněné, z toho dva cestující. Po 15. hodině se v Běrunicích u Městce Králové na Nymbursku střetl osobní vlak s nákladním automobilem. Nehoda se udála na železničním přejezdu zabezpečeném pouze výstražnými kříži. V důsledku střetnutí osobní vlak vykolejil. Při nehodě se zranil strojvedoucí, vlakvedoucí a jeden cestující.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru