POZVÁNKA: Kadaňské gymnázium pořádá vernisáž vítězných výtvarných prací z terezínské soutěže
Vernisáž vítězných výtvarných prací z terezínské soutěže pořádá kadaňské gymnázium
Chomutov

Kadaň - V pondělí 24. února od 17 hodin pořádá Gymnázium Kadaň ve spolupráci s Místem na Slunci vernisáž vítězných výtvarných prací z terezínské soutěže (z r. 2018, téma Domov).

Na vernisáži bude hrát Aida Mujačič, zpěvačka původem z Bosny, s diváky se podělí i o svůj životní příběh, kdy jako malá zažila v 90. letech občanskou válku. Úvodní slovo pronese ředitel školy Tomáš Oršulák a lektor Pavel Straka z Památníku Terezín.

Aida ten den rovněž absolvuje dva workshopy pro gymnazisty, kde je "naučí jednu bosenskou židovskou píseň, jejíž kořeny jsou ve středověkém Španělsku, z něhož byli židé v 15. století vyhnáni. Usadili se i na Balkáně, uchovali se jazyk své domoviny, jak poznají účastníci workshopu při nácviku jeho textu. Součástí workshopu je i přesah k nedávné minulosti, kdy osobní zážitky lektorky tvoří pozadí vysvětlující potřebu zachování multikulturního světa a potřeby respektu k jiným náboženstvím, jazykům a zvykům."

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru