Obyvatelé domů v Palackého ulici č. p. 4501, 4502, 4503, 4504, 4505, 4468, 4469 se nově stanou nájemníky městské společnosti Chomutovská bytová, a.s. Foto: Redakce
Chomutov

Chomutov – Sedm kompletních vchodů a v nich přesně 84 bytových jednotek. K tomu 35 nebytových prostor, převážně obchodních jednotek. Vše v samotném centru Chomutova. Nově kompletně ve vlastnictví Chomutovské bytové, a.s. a díky tomu pod kontrolou města.

„Podařila se nám velká věc. Stát se vlastníky takřka stovky bytů v centru města považuji v dnešní době za zázrak. Stávajícím nájemníkům můžeme garantovat jasné nájemní podmínky. Všem sousedům v lokalitě pak klidné a bezpečné soužití, ” říká spokojeně primátor města Marek Hrabáč.

Obyvatelé domů v Palackého ulici č. p. 4501, 4502, 4503, 4504, 4505, 4468, 4469 se nově stanou nájemníky městské společnosti Chomutovská bytová, a.s. Orgány společnosti totiž v minulých dnech rozhodly o tom, že od soukromého vlastníka odkoupí ucelený soubor nemovitých věcí, který obsahuje 84 bytových jednotek v sedmi vchodech a 34 nebytových prostorů, převážně funkčních obchodních jednotek.

„Obrátili se na nás obyvatelé této lokality, že se mezi nájemníky šíří strach a obavy z prodeje domu novým vlastníkům,” přibližuje primátor města a předseda představenstva Chomutovské bytové, a.s. Marek Hrabáč. Když se plánovaný obchod potvrdil, vstoupilo město okamžitě do jednání se stávajícími majiteli. „

Máme velmi negativní zkušenosti s obchodníky s chudobou. Některé lokality ve městě ovládají spekulanti s bydlením a my rozhodně nechceme přihlížet tomu, jak další byty v našem městě mizí pod rukama vlastníků, kteří k Chomutovu nemají žádný vztah. Snažili jsme se tedy prodávající přesvědčit, že nejlepším partnerem pro jednání o případném prodeji tak velkého množství bytů je město,” vysvětluje primátor Hrabáč.

Jednání nakonec vedla do zdárného konce a novým vlastníkem domu se stane městská společnost Chomutovská bytová, a.s. Polovinu tzv. „Podkovy”, jak se domům v Palackého ulici říká, již tato společnost vlastní. Nově tak město dostane pod kontrolu i druhou polovinu objektu. Stávající nájemníci si tak mohou oddychnout. Jejich nájemní smlouvy převezme městská společnost. V následujících měsících navíc dojde k zahájení rekonstrukce v jednotlivých vchodech.

„V mnoha bytech jsou ještě stará okna. Podíváme se také na výtahy, zvonky nebo společné prostory,” uzavírá primátor města Marek Hrabáč.

2002chudoba

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru