Jednání na radnici v Kadani. Foto: ŘSD
Chomutov

Vernéřov - O záměru přestavět současné úrovňové křížení silnice I/13 se silnicí II/568 na velkou okružní křižovatku informovali zástupci ŘSD starostu Kadaně.

Stávající křižovatka vytváří nebezpečnou bodovou závadu na silnici I/13, neboť kříží poměrně rušnou silnici II/568 napojující jednak Kadaň včetně průmyslové zóny Královský vrch a jednak průmyslovou zónu Verne. ŘSD by s úpravou křižovatky chtělo začít na konci tohoto roku. „Současná křižovatka nabízí dostatečný prostor pro umístění okružní křižovatky o průměru 46 metrů. Předpokládáme, že na úpravu nebude nutné stavební povolení, proto v nejbližších dnech bude vše projednáno se stavebním úřadem a na základě výsledku tohoto jednání bude zadáno zpracování dokumentace pro provedení stavby. Jakmile budou k dispozici všechny podklady pro realizaci stavby, vypíšeme výběrové řízení na zhotovitele,“ informoval starostu Kadaně Jiřího Kulhánka zástupce úseku výstavby Správy Chomutov Václav Havlan a dopravní inženýr Václav Marvan. Zmíněná křižovatka je pro napojení Kadaně a průmyslové zóny velmi důležitá.

Zástupci ŘSD informovali starostu také o plánované opravě silnice I/13 kolem elektrárny Prunéřov, která se řidičů zásadně dotkne. „Opravu plánujeme v tomto roce na dvou úsecích, a to po etapách. Provoz bude řízen kyvadlově. Se zahájením počítáme přibližně od poloviny letošního března,“ sdělil starostovi Karel Tax z provozního úseku chomutovské Správy ŘSD. Po schválení dopravněinženýrského opatření včetně termínů oprav bude na žádost starosty připravena tisková zpráva s informační grafikou.

V souvislosti se silnicí I/13, která je pro Kadaň nejdůležitější komunikací, starostu zajímala také úprava křižovatky v Chomutově U Globusu či úprava dopravního značení v úseku Málkov–Zelená, tedy těsně před Chomutovem ve směru od Klášterce nad Ohří. ŘSD také předalo čerstvou informaci o uskutečněném jednání v rámci studie obchvatu Klášterce nad Ohří, kde je nyní objednáno ekonomické posouzení varianty.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru