Preventisté městské policie v Jirkově žádají o dotaci na forenzní značení jízdních kol. K čemu slouží?
Foto: malenovice.eu
Chomutov

Jirkov - Preventisté městské policie žádají o státní dotaci na tzv. forenzní značení jízdních kol, elektrokol a koloběžek, ale i kompenzačních pomůcek jako jsou vozíky pro tělesně postižené či speciální dětské kočárky.

Jde o roztok (po zaschnutí neviditelný pouhým okem) s mikrotečkami obsahujícími syntetický kód DNA a o doplnění výstražnými prvky. Nalepená samolepka varuje potenciální zloděje, že takto označený předmět je pro ně bezcenným a pro nelegálního držitele i nebezpečným artiklem. Takováto ochrana, kterou užívá už řada českých měst, významně snižuje počet odcizených bicyklů a kompenzačních pomůcek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru