Páchat trestnou činnost se nevyplácí, vysvětlují preventisté dětem z výchovného ústavu
Foto zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Preventisté Městské policie v Jirkově, str. Mgr. Bc. Sekáčová Jaroslava Dis a str. Vršan Martin v rámci prevence kriminality spolupracují s Výchovným ústavem a střediskem výchovné péče v Pšově.

Vychovatelé Střediska výchovné péče pravidelně jedenkrát za dva měsíce navštěvují služebnu městské policie s dětmi, které jsou umístěny v tomto zařízení. Jedná se o děti ve věku do 18 let, které mají nejčastěji výchovné problémy nebo dochází k narušování jejich zdravého vývoje, k poruchám chování či negativním patologickým jevům. Tyto děti jsou v pobytovém zařízení v rozsahu zpravidla dvou měsíců.

Děti jsou na služebně seznámeni s činností a prací strážníků, výstrojními součástkami a také jsou informováni o důsledcích z porušování zákonů a jiných právních předpisů. Cílem této spolupráce je, aby si děti uvědomily, že pácháním přestupkové či trestné činnosti se dostávají do rozporu se zákonem a čeká je poté postih.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru