Technické služby odvezly z Chomutova čtrnáct tun vánočních stromků
Technické služby odvezly čtrnáct tun vánočních stromků. Foto: TSMCH
Chomutov

Chomutov - Tisíce vánočních stromků nyní technické služby svážejí z města. Mnozí lidé si kouzlo Vánoc chtějí prodloužit, proto se odvážejí až do konce ledna.

„Chceme, aby na kontejnerových stáních byl pořádek a stromky se nehromadily, proto každoročně organizujeme mimořádné svozy, na které vyčleňujeme speciálně techniku i pracovníky,“ řekl ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek. Už jich bylo svezeno čtrnáct tun.

Svoz stromků začal hned po novém roce. Větší nárůst počtu odložených stromků ale pracovníci technických služeb zaznamenali od 6. ledna. „Na svoz jsou určená dvě auta s posádkou a to každý pracovní den. Situaci ve městě denně kontrolujeme a v případě potřeby počet vozidel navyšujeme,“ řekl vedoucí provozovny dopravy Jaroslav Dolník.

Každodenní svoz bude pokračovat do konce ledna 2020. Následně bude odvoz stromků řešen operativně v jednotlivých lokalitách na základě průběžných kontrol.
Stromky by občané měli zanechávat u kontejnerových stanovišť, kde obvykle odkládají domovní odpad. Ideální je, pokud jsou zbaveny veškerých vánočních ozdob a dekorací, protože ozdoby zhoršují jejich další zpracování.

Vloni v průběhu ledna bylo svezeno celkem pětatřicet tun vánočních stromků na kompostárnu, kde se následně drtí pomocí drtiče dřevní hmoty na štěpku, která se využívá jako surovina pro výrobu průmyslového kompostu. „Ten bude vyroben z letošních vánočních stromků až na jaře příštího roku,“ vysvětluje vedoucí provozovny odpadového hospodářství Marek Pohl. Kompost je vydáván občanům zdarma, případně je využívají technické služby k přihnojování městských ploch.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru