VÝSTRAHA: V noci přijdou mrznoucí mlhy, auta mohou skončit mimo silnici
Horská služba pomáhala na Silvestra vyprošťovat pět automobilů, které uvízly na zledovatělé silnici v Krušných horách v oblasti Flájí. Ilustrační foto: Horská služba
Chomutov

Ústecký kraj – Český hydrometeorologický ústav vydal výstrahu před mrznoucími mlhami. Ty se nad územím Ústeckého kraje s velkou pravděpodobností vyskytnou ve středu večer a v noci na čtvrtek.

Výstraha platí od 1. ledna od 18 hodin do deváté hodiny ranní 2. ledna. Četné mrznoucí mlhy nebo nízká oblačnost se budou vytvářet v polohách pod 400 metrů, ojediněle se udrží po celý čtvrteční den.

Meteorologové vydali také doporučení, které platí hlavně pro řidiče: Očekávejte na silnicích tvorbu námrazy. V mlze je také nutno snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně. Déletrvající mrznoucí mlhy mohou vést k tvorbě námrazy na komunikacích s nebezpečím smyku.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru