Byly letošní vánoce v Chomutově bohatší? Technické služby odvezly více odpadu než vloni
Technické služby odvezly o svátky přes 250 tun odpadu. Foto: TS
Chomutov

Chomutov - Vánoční svátky jsou pro technické služby ve svozu odpadu exponovaným obdobím. Do ulic vyjíždí popelářské vozy i mimo harmonogramy běžných dní. „Už roky máme osvědčený systém, že před svátky kontejnery vyprázdníme v celém městě. Tím omezíme první nápory na kontejnery v době, kdy se lidé chystají na svátky,“ říká ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek.

Už o víkendu před svátky začaly technické služby s mimořádnými svozy, které pokračovaly až do šestadvacátého prosince. Zatímco od 21. do 23. prosince se pracovníci snažili o prázdné kontejnery, na Štědrý den a první vánoční svátek vyjely navíc vozy, které svážely papír z modrých kontejnerů, 26. prosince byl kladen důraz na plasty. Komunální směsný odpad se odvážel průběžně.

Od neděle 22. do čtvrtka 26. prosince technické služby z města odvezly 206 tun komunálního odpadu, dvacet tun papíru a dvanáct tun plastu. Během svátků se svážel odpad i z velkoobjemových kontejnerů, kterého bylo šestnáct tun. Letošní Vánoce byly zřejmě bohatší, protože vloni se svezlo jen 159 tun komunálního odpadu, o dvě tuny méně papíru a o tři tuny méně plastu.

Vánoční mimořádné svozy technické služby zorganizovaly také pro černé skládky. Tedy odpad, který se nevejde do kontejnerů, a lidé ho pohodí okolo nich. „Tento odpad vzniká zřejmě při vánočních úklidech. Nejčastěji se jedná o kusy nábytku a vybavení domácností,“ řekl vedoucí provozovny dopravy technických služeb Jaroslav Dolník. Od 16. prosince do 23. prosince tento odpad od kontejnerů odvážely dvě nákladní Avie a na korbách přepravily celkem 24 tun odpadu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru