Energetici tradičně nakupovali dárky pro své nejbližší a přátele na vánočních trzích chráněných dílen
Sdružení Tulipan z Liberce letos nabízelo výrobky klientů v Elektrárně Počerady a tradičně v děčínském sídle ČEZ Distribuce. Foto: ČEZ
Chomutov

Severní Čechy – Adventní čas probíhal i ve znamení tradičních vánočních trhů v elektrárenských lokalitách Skupiny ČEZ na severu Čech, dále v Teplárně Trmice a děčínském sídle ČEZ Distribuce. Energetici tak opět měli možnost vybrat si nějaký pěkný rukodělný vánoční dárek z chráněných dílen, případně si zakoupit na sváteční stůl nějakou zajímavou pochutinu, ať již sladkou či různě kořeněnou podle toho, v čem byly naloženy kousky hermelínu či špekáčků. Celkem si dílny přišly na severu, respektive v Ústeckém kraji na 34 045 korun.

Výrobky chráněných dílen jsou mezi zaměstnanci Skupiny ČEZ oblíbené řadu let. Nejen svými dárky pod stromeček, ale i jako možnost finančně přispět na dobrou věc. Proto se i letos objevily stánky v elektrárnách Ledvice, Počerady, Tušimice a samozřejmě i v prunéřovské „jedničce“ a „dvojce“. Nechyběly ani v Teplárně Trmice a děčínském sídle ČEZ Distribuce. Vánoční ozdoby, svíčky, keramika a další třeba pro domácnost užitečné předměty, byly tradičně velikým lákadlem. Stejně tak i na různé způsoby nakládaný hermelín, utopenci či brambůrky různých chutí.

Vánoční trhy odstartovaly na začátku prosince v Elektrárně Počerady, kde energetici jak z uhelné elektrárny, tak i paroplynového cyklu utratili celkem 7 888 korun, jejich kolegové pak v Elektrárně Ledvice přispěli na dobrou věc 3 185 korunami. stejně jako v předchozích dvou letech na severu Čech v Elektrárně Ledvice, kde energetici utratili celkem 3 185 korun. V Teplárně Trmice přibyly do pomyslného dobročinného balíčku ve prospěch chráněných dílen 5 582 koruny. Zaměstnanci z Elektrárny Tušimice pak u dvou stánků utratili dalších 4 343 korun. Závěr posledního adventního týdne patřil vánočním trhům v Elektrárnách Prunéřov, kde celková tržba chráněných dílen dosáhla 7 389 korun.

Samostatnou kapitolou byly Vánoční trhy v děčínském sídle ČEZ Distribuce, kde chráněné dílna Sdružení Tulipan Liberec utržila 5 658 korun. „Na vánoční, ale i velikonoční trhy energetiků se vždy moc těšíme. Obojí jsou pro nás krásnou příležitostí prezentace šikovnosti našich klientů. Kromě Děčína zkoušíme během Adventu i další elektrárenské lokality, letos jsme byli například v elektrárnách Poříčí a Počerady, z každé jsme odjeli se zhruba 2 000 korunami. Vloni jsme pro změnu zkoušeli elektrárny Ledvice a Mělník. Získané finanční prostředky přitom používáme na různá vylepšení pracovního prostředí našich klientů, ale hlavně na nákup potřebného materiálu. Všem moc děkujeme,“ poznamenala Olga Mejsnerová z libereckého Sdružení Tulipan. Trochu ji přitom mrzelo, že pro nemoc nedorazily kolegyně z Fokusu Labe v Ústí nad Labem. „Vloni totiž utržily neuvěřitelných 9 400 korun, tak jsem byla pochopitelně zvědavá, jak se jim povede letos. A také jsem si s nimi chtěla popovídat a tradičně si vyměnit pár dobrých rad.“

Vánoční trhy chráněných dílen proběhly v 18 lokalitách Skupiny ČEZ po celé České republice. Celkem v nich nabízelo své výrobky chráněných dílen. Jak již bylo výše uvedeno, energetici na severu Čech přispěli na dobrou věc (zároveň tak doma potěší někoho blízkého pěkným vánočním dárkem) částkou 34 045 korun. V rámci všech lokalit Skupiny ČEZ si ovšem chráněné dílny, jichž bylo přes čtyřicet, přišly na více než milionu, respektive na celkových 527 358 548 korun.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru