AKTUÁLNĚ: Rekonstrukce mostu pod Hněvínem skončí v polovině příštího roku, některé práce se musí nyní přerušit
Oprava mostu pod Hněvínem teď působí asi největší problémy, řidiči ve směru od Teplic na Chomutov musejí po dlouhé objížďce. Foto: e-deniky.cz
Chomutov

Most - Ředitelství silnic a dálnic ČR informovalo mosteckého primátora Jana Paparegu o stavu rekonstrukce mostu na silnici z Litvínova do Mostu a o dalších připravovaných stavbách v kraji.

Rekonstrukce mostu pod Hněvínem, který je součástí silnice I/13, je v současné době jedním z největších dopravních problémů v Mostě. K úplné uzavírce provozu jednosměrného jízdního pruhu došlo letos v březnu, a to v úseku od směrového rozdělení ve směru z Litvínova do Mostu po křižovatku se silnicí I/13 v zatáčce u Souše. Rekonstrukce mostu v praxi znamená zbourání původního mostu, který byl v nevyhovujícím velmi špatném stavu, a výstavbu nového. „Během rekonstrukce jsme museli upravit projekt i harmonogram. Zdržení způsobilo založení mostních pilířů, čímž jsme se dostali realizací některých technologií až do nevyhovujícího zimního období. Nyní musíme práce přerušit do doby příznivého počasí, což bude někdy v březnu či dubnu. Se zprovozněním počítáme v polovině příštího roku,“ popsal aktuální situaci vedoucí provozního úseku Správy Chomutov Vít Plechatý. Ani tak ale opravy mostů v okolí Mostu neskončí. ŘSD plánuje rekonstrukce dalších mostů, jejichž stav je velmi špatný.

Důležitým bodem jednání primátora se zástupci chomutovské Správy ŘSD byl také stav přípravy zkapacitnění silnice I/27 mezi Mostem a Litvínovem. „Na trase stavby nyní připravujeme projektovou dokumentaci podrobného inženýrsko-geologického průzkumu a dokumentaci vlivu stavby na životní prostředí. S velkou pravděpodobností se potvrdí, že stavba nemá významný vliv na životní prostředí, a budeme moci pokračovat stavebním řízením,“ popsal současnou přípravu stavby vedoucí úseku výstavby Marek Sotona. Za předpokladu hladkého průběhu přípravy ŘSD počítá se zahájením stavby v roce 2024. Mostecký primátor Jan Paparega upozornil na výskyt řady inženýrských sítí v trase stavby.

V souvislosti s touto stavbou i dalšími plánovanými opravami povrchů a mostů zástupci magistrátu upozornili na chystanou rekonstrukci tramvajové tratě a na včasné řešení případné kolize více projektů.

V rámci koordinační schůzky zástupci ŘSD a mosteckého magistrátu dále řešili otázky týkající se údržby komunikací ve správě ŘSD a odstraňování bodových závad. V souvislosti se zprovozněním přeložky silnice III/2565 z Mostu na Mariánské Radčice je nutné ze strany ŘSD vypořádat vlastnické vztahy objektů, přičemž toto vypořádání nemá vliv na zprovoznění této silnice.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru